E-parkolás

A mobil-parkolásról…

A parkolójegy megvásárlásának könnyítésére évek óta léteznek mobil-parkolás applikációk. Népszerűségük oka, hogy egyfelől lehetővé teszik a készpénzmentes parkolójegyvásárlást, másfelől roppant kényelmesek, mert már az autóból ülve is elindítható a parkolás.

Miért okoz ennek ellenére gyakran bosszúságot a mobil-parkolás?

Mert a nagy siettségben könnyen félreüthetjük a rendszámot, vagy éppen elfelejtjük jóváhagyni a parkolás elindítását megerősítő sms-t. Így bár jóhiszeműek vagyunk, a parkolási büntetés (hacsak nincs szerencsénk) elkerülhetetlen, mivel a parkolás díjának megfizetése nem a saját autónkra történt, vagy egyáltalán nem történt meg.

A Parkoló Társaságok jól ismerik azt a figyelmetlenségből eredő jelenséget is, mely szerint nem küldünk sms-t a parkolás befejeztével, és már csak a nap végén érkező üzenet jelzi számunkra, hogy gyakorlatilag több órányi parkolást fizettünk feleslegesen. Így büntetést ugyan nem kapunk, de feleslegesen folyik ki a pénz a zsebünkből.

Az E-parkolással kiküszöbölhetők ezek a figyelmetlenségek!

e parkolasMiben különbözik az E-parkolás a mobil-parkolástól?

Az E-parkolás rendszere teljesen automatizált. Nem szükséges semmilyen mobil applikáció ahhoz, hogy a parkolójegy megvásárlása és a parkolás leállítása megtörténjen. Nem szükséges  a parkoló autó rendszámának megadása, sőt még a parkolási zóna kiválasztása sem. Minden magától működik!

A parkolás indítás és leállítás mellett arra is képes a rendszer, hogy visszakíséri Önt az autójához, ha elfelejti, hogy hol parkolt le.

Soha többé nincs parkolási büntetés, sem túlfizetés! Hogyan lehetséges ez?

Hogyan működik az E-parkolás?

Az E-parkolás rendszere a gépjárműbe beépített GPS eszköz segítségével országszerte automatikusan felismeri a díjköteles parkolási zónákat, és a gyújtás levételét követően, 2 perc türelmi idő elteltével automatikusan megváltja a parkolójegyet az előre beállított forgalmi rendszámú gépjárműre. A parkolóhely elhagyásakor a rendszer azonnal leállítja a parkolást, így a gépjármű vezetőjének a parkolással kapcsolatos teendői, esetleges mulasztásai megszűnnek.
A rendszer ráadásul azonnali push-üzenetben (sms-ben) értesít a parkolás megkezdéséről és leállításáról, így 100%-ig biztos lehet a rendszer működését tekintve.

Hogyan használhatom az E-parkolást?

Az E-parkolás használatának előfeltétele, hogy gépjárműve beépített GPS nyomkövetővel rendelkezzen (a szükséges eszközt mi biztosítjuk). A GPS eszközbe behelyezett éves előfizetésű,érvényes SIM-kártya biztosítja, hogy a parkolójegy díját Ön egy telefonszámlához hasonlóan fizesse.

 

KÉRJEN AJÁNLATOT

 

Díjmentes GO! applikáció az E-parkolás támogatására

Mint említettük, az E-parkolás használatához nem szükséges semmilyen applikáció. Akkor mégis mire való a GO! applikáció? A parkoláshoz kapcsolódóan, az utolsó 10  megvásárolt parkolójegy megőrzésére. Az iOS vagy Android telefonokra is letölthető GO! applikációnak köszönhetően nem szükséges tehát az érvényes parkolás tényét bizonyító push-üzenetek megtartása, az applikáció automatikusan eltárolja azokat.

A GO! applikáció más funkciói is összekapcsolhatók az E-parkolással?

Igen, igény esetén a Go! applikáció összes funkciója összekapcsolható. Bővebben a GO! applikációról itt olvashat!

 

KÉRJEN AJÁNLATOT

 

Gyakori kérdések az E-parkolással kapcsolatban

  1. Gazdaságos üzemmódban a dugóban állva leáll a motor. Mi történik, ha éppen egy díjköteles zóna mellett várakozok? Előfordulhat, hogy a rendszer tévesen parkolójegyet vált?
       Az E-parkolás rendszere kizárólag a gyújtás levételét követően aktiválódik. Gazdaságos üzemmód esetén mivel csak a motor áll le, de gyújtáson marad a gépjármű, parkolójegy megváltásra nem kerül sor.

    

  2. Fizetős parkolási zónában lakom, de éves bérletem van a parkolásra. Beállítható, hogy ne aktiválódjon ilyenkor az E-parkolás?
       Igen, lehetőség van több olyan zóna megadására is, amelyekben díjmentességet élvez. Így egyedi beállításként megadhatja lakóhelye, de akár munkahelye vagy más egyéb terület koordinátáit is a duplikáció elkerülése végett. Sőt! Az díjmentesen letölthető GO! applikáció segítségével, mely az E-parkolás rendszerét támogatja, eseti jelleggel is megszakítható a parkolás.

  3. Mi történik ha leparkolok, de meggondolom magam és tovább hajtok?
       Az E-parkolás rendszerébe az automatikus parkolójegy vásárlást megelőzően 2 perc türelmi időt állítottunk be. Ez az idő általában elegendő arra, hogy meghozza a végső döntést a parkolási szándékávall kapcsolatban. Ha tehát 2 percen belül továbbhajt a gépjárművel, az automatikus parkolás nem aktiválódik.

  4. Vidéken is működik az E-parkolás?
       Igen, az E-parkolás országos lefedettségű, az összes NM Zrt. által üzemeltetett díjköteles parkolási zónában működik.

  5. Szükséges valamilyen program vagy applikáció telepítése az E-parkolás használatához?
       Nem szükséges, de a teljeskörű szolgáltatás elérése miatt ajánlott. Az E-parkolás használatához ugyanis elég a gépjárműbe beépített GPS eszköz. Az ITS GO! applikáció letöltésére mindössze azért van szükség, hogy a rendszer azonnali push-üzenetben tudjon értesítést küldeni a parkolás elindulásáról és befejezéséről. Illetve ha nem találja az autóját, az applikáció térképes segítséggel elnavigálja Önt.


  6. Hogyan bizonyíthatom az érvényes parkolójegy vásárlást, ha kitöröltem az automatikus értesítést?
       A díjmentesen letölthető GO! applikáció az E-parkolás támogatását szolgálja. Az automatikus parkoláshoz ugyan nem szükséges a GO! applikáció használata, de az utolsó 10 parkolását megjegyzi, és kilistázza. Tapasztalataink szerint egy téves büntetés megvétózására elegendő a 10 utolsó parkolás adminisztrálása, ha azonban szükséges, Ügyfélszolgálatunkon keresztül díjmentesen beszerezhető a kívánt parkolásról szóló igazolás.

  7. A nyomkövető adatai titkosak maradnak?  
        Igen, az E-parkolás rendszeréből nem kerülnek 3. személy részére megismerhetővé a nyomkövető adatai. Sem az aktuális helyzete, sem visszamenőleges időintervallumra vonatkozóan.

KÉRJEN AJÁNLATOT

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Joomla SEF URLs by Artio