E-ÚTDÍJ

Néhány szó az útdíj fizetés elektronikus lehetőségeiről: e-útdíj fizetés közérthetően.

Magyar e-útdíj fizetés: HU-GO

A jelenleg is érvényben levő szabályozás szerint a magyarországi autópályák, autóutak és főutak használata díjköteles. Az úthasználati díjat érintő rendszerben, a HU-GO-ban kétféleképpen lehet útdíjbevallást tenni: egyénileg, előre megváltott viszonylati jeggyel, illetve bevallási közreműködő fedélzeti egység (OBU) segítségével. Az e-útdíj bevallási rendszer kezelőfelülete felhasználóbarát, átlátható és könnyen értelmezhető, így praktikus megoldást jelent mindenki számára. Tudjon meg többet a magyar e-útdíj rendszerről!

A magyar e-útdíj fizetésről bővebben itt olvashat:

HU-GO nemzeti útdíj >>

Egyszerű megoldás a HU-GO-val: utólagos e-útdíj fizetés:

Az ITS Protection Kft. szolgáltatásainak bővüléseivel a 2024. január 1-jével bekövetkező jogszabályi változások ellenére lehetőség van az utólagos e-útdíj elszámolásra. Szolgáltatásaink igénybevételével nincs szükség a HU-GO számla előzetes feltöltésére, így ügyfeleinknek csupán akkora összeget kell útdíjra fordítani, amennyit valójában fuvaroznak. Az utólagos HU-GO e-útdíj fizetésre ügyfeleink három opció közül választhatnak:
• Óvadéki fedezet: ebben az esetben a fuvarozónak kötelező az elszámolási időszak szerinti útdíjösszeg minimum kétszeresét óvadéknak letenni.
• Fedezet bankgaranciával: a bankgaranciának ilyen esetben legalább a felhasznált útdíjösszeg kétszeresét fedeznie kell, valamint azonnal lehívhatónak és visszavonhatatlannak kell lennie.
• Fedezet az ITS Protection Kft. ügyfélminősítő partnere segítségével: a fuvarozó adatai alapján cégünk hitelminősítést végeztet, melynek eredményének el kell érnie az elszámolási időszakban felhasznált útdíjösszeg legalább kétszeresét.

Lengyel e-útdíj fizetés: e-TOLL

2021 szeptemberétől a lengyel viaToll system-et az új e-TOLL elektronikus útdíjfizetés váltotta fel. Ez az innovatív, műholdas technológián alapuló modern e-útdíj rendszer a díjköteles utakon a járművekből eredő helymeghatározási adatokat használja az útdíjszedéshez. Díjfizetési kötelezettsége minden 3,5 tonna feletti járműnek és a 9 személy szállítását meghaladó buszoknak van. A regisztráció részleteiről bővebb tájékoztatással szolgálunk – kattintson, ismerje meg a lengyel e-útdíjjal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat! Ne pazarolja fölöslegesen az idejét azzal, hogy határátkelőnél, benzinkútnál igényeli az elektronikus matricát, válasszon inkább minket!

Az e-TOLL lengyel e-útdíj fizetésről bővebben itt olvashat:

e-Toll lengyel útdíj >>

Bolgár e-útdíj fizetés: BGTOLL

Az útdíjköteles bolgár autópályákon, főutakon és közutakon e-útdíjfizetési kötelezettsége van minden személygépkocsinak és 3,5 tonna fölötti tehergépkocsinak is. A teherautókra vonatkozó útdíjfizetés a HU-Go-hoz hasonló, vagyis a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszeren, a BGTOLL rendszeren keresztül működik. A bolgár e-útdíjjal kapcsolatban bővebb tájékoztatással is szolgálunk hamarosan.

A bolgár e-útdíj fizetésről bővebben itt olvashat:

BGTOLL bolgár útdíj >>