E-PARKOLÁS

A mobil-parkolásról…
A parkolójegy megvásárlásának könnyítésére évek óta léteznek mobil-parkolás applikációk. Népszerűségük oka, hogy egyfelől lehetővé teszik a készpénzmentes parkolójegyvásárlást, másfelől roppant kényelmesek, mert már az autóból ülve is elindítható a parkolás.
Miért okoz ennek ellenére gyakran bosszúságot a mobil-parkolás?
Mert a nagy siettségben könnyen félreüthetjük a rendszámot, vagy éppen elfelejtjük jóváhagyni a parkolás elindítását megerősítő sms-t. Így bár jóhiszeműek vagyunk, a parkolási büntetés (hacsak nincs szerencsénk) elkerülhetetlen, mivel a parkolás díjának megfizetése nem a saját autónkra történt, vagy egyáltalán nem történt meg. A Parkoló Társaságok jól ismerik azt a figyelmetlenségből eredő jelenséget is, mely szerint nem küldünk sms-t a parkolás befejeztével, és már csak a nap végén érkező üzenet jelzi számunkra, hogy gyakorlatilag több órányi parkolást fizettünk feleslegesen. Így büntetést ugyan nem kapunk, de feleslegesen folyik ki a pénz a zsebünkből.
Automatikus e-parkolás

Miben különbözik az E-parkolás a mobil-parkolástól?

Az E-parkolás rendszere teljesen automatizált. Nem szükséges semmilyen mobil applikáció ahhoz, hogy a parkolójegy megvásárlása és a parkolás leállítása megtörténjen. A kontrol és a beavatkozás lehetősége miatt, az ITS GO+ driver applikáció használata javasolt. Nem szükséges  a parkoló autó rendszámának megadása, sőt még a parkolási zóna kiválasztása sem. Minden magától működik!

A parkolás indítás és leállítás mellett az ITS GO+ driver applikáció abban is segíthet, hogy megtalálja járművét, ha elfelejtette hol parkolt le.

Soha többé nincs parkolási büntetés, sem túlfizetés! Hogyan lehetséges ez?

Hogyan működik az E-parkolás?

Az E-parkolás rendszere a gépjárműbe beépített GPS eszköz segítségével országszerte automatikusan felismeri a díjköteles parkolási zónákat, és a gyújtás levételét követően, 2 perc türelmi idő elteltével automatikusan megváltja a parkolójegyet az előre beállított forgalmi rendszámú gépjárműre. A gyújtás ráadásakor a rendszer azonnal leállítja a parkolást, így a gépjármű vezetőjének a parkolással kapcsolatos teendői, esetleges mulasztásai megszűnnek. A rendszer ráadásul azonnali push-üzenetben (ITS GO+ driver applikáció esetén) értesít a parkolás megkezdéséről és leállításáról, így 100%-ig biztos lehet a rendszer működését tekintve.

Hogyan használhatom az E-parkolást?

Az E-parkolás használatának előfeltétele, hogy gépjárműve beépített GPS nyomkövetővel rendelkezzen (a szükséges eszközt mi biztosítjuk). Ez az eszköz biztosítja, hogy meghatározhassuk járműve pozícióját, gyújtásának állapotát, hogy ezek ismeretében elindíthassuk, vagy leállíthassuk a szolgáltatást. Partnereinknek nem szüksége előre feltölteni semmilyen egyenleget, megfinanszírozzuk az adott hónap parkolásait, amiről a tárgyhónapot követően összesített számlát küldünk.

GO+ DRIVER applikáció az E-parkolás támogatására

Mint említettük, az E-parkolás használatához nem szükséges semmilyen applikáció. Akkor mégis mire való a GO+ driver applikáció? A parkoláshoz kapcsolódóan, az utolsó 10  megvásárolt parkolójegy „megőrzésére”, a kontrol megtartására, szükség esetén a folyamat leállítására, vagy felülbírálására. Ennek hiányában, e-mail, vagy sms üzenetek tudják helyettesíteni az értesítéseket, de a beavatkozás ilyenkor kizárólag a webes hozzáférésen keresztül lehetséges.

A GO+ applikáció más funkciói is összekapcsolhatók az E-parkolással?

Igen, igény esetén a Go+ driver applikáció összes funkciója összekapcsolható.

Gyakori kérdések az E-parkolással kapcsolatban

Az E-parkolás rendszere kizárólag a gyújtás levételét követően aktiválódik. Gazdaságos üzemmód esetén mivel csak a motor áll le, de gyújtáson marad a gépjármű, parkolójegy megváltásra nem kerül sor.

 Igen, lehetőség van több olyan zóna megadására is, amelyekben díjmentességet élvez. Így egyedi beállításként megadhatja lakóhelye, de akár munkahelye vagy más egyéb terület koordinátáit is a duplikáció elkerülése végett. Sőt! Az díjmentesen letölthető GO+ applikáció segítségével, mely az E-parkolás rendszerét támogatja, eseti jelleggel is megszakítható a parkolás.

 Az E-parkolás rendszerébe az automatikus parkolójegy vásárlást megelőzően 2 perc türelmi időt állítottunk be. Ez az idő általában elegendő arra, hogy meghozza a végső döntést a parkolási szándékávall kapcsolatban. Ha tehát 2 percen belül továbbhajt a gépjárművel, az automatikus parkolás nem aktiválódik.

 Igen, az E-parkolás országos lefedettségű, az összes NM Zrt. által üzemeltetett díjköteles parkolási zónában működik.

Nem szükséges, de a teljeskörű szolgáltatás elérése miatt ajánlott. Az E-parkolás használatához ugyanis elég a gépjárműbe beépített GPS eszköz. Az ITS GO+ driver applikáció letöltésére mindössze azért van szükség, hogy a rendszer azonnali push-üzenetben tudjon értesítést küldeni a parkolás elindulásáról és befejezéséről, illetve azért, hogy szükség esetén egyszerűen tudjon beavatkozni.

A GO+ applikáció az E-parkolás támogatását szolgálja. Az automatikus parkoláshoz ugyan nem szükséges, de az utolsó 10 parkolását megjegyzi, és kilistázza. Tapasztalataink szerint egy téves büntetés megvétózására elegendő a 10 utolsó parkolás adminisztrálása, ha azonban szükséges, Ügyfélszolgálatunkon keresztül díjmentesen beszerezhető a kívánt parkolásról szóló igazolás.

Igen, az E-parkolás rendszeréből nem kerülnek 3. személy részére megismerhetővé a nyomkövető adatai. Sem az aktuális helyzete, sem visszamenőleges időintervallumra vonatkozóan.

KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT ONLINE, AKÁR 2 PERC ALATT!

Az űrlap kitöltéséhez kattintson az „ajánlatot kérek” gombra!