Gyakran Ismételt Kérdések

Autó GPS nyomkövető rendszerünk a jármű közlekedéséről küldött adatokkal segíti a vállalati vezetők döntéshozatalát, illetve a flotta gazdaságos üzemeltetését. Mindig tudni fogja hol vannak a járművei, ki vezeti azokat. Láthatja a használat körülményeit, műszaki adatokat, statisztikákat. Figyelmeztetést kaphat a közelgő adminisztratív határidőkről, karbantartásokról.

Az autó nyomkövetés az adott járműbe szerelt GPS tracker segítségével működik. A műholdak által meghatározott pozíció adattokat és a járműbe szerelt egységben gyűjtött műszaki adatokat az eszköz egy SIM kártya segítségével, adatkapcsolaton keresztül folyamatosan továbbítja az ITS szerverének, ahol megtörténik az adatok rendszerezése, vizuális környezetbe illesztése, amit már a felhasználók is tudnak értelmezni. Teljes körű logisztikai rendszerünk akár 15 másodpercenként frissülő adatai böngészőn és okostelefonos applikáción is követhetők.

Járműkövetési rendszerünk automatizált riportokkal, útnyilvántartási kimutatásokkal, és e-menetlevél készítésével segíti a járművezetőket, felhasználókat. Ezt a folyamatot időzíthető, automatizálható riportokkal egyszerűsíthetjük.

A magyar e-útdíj bevallási rendszer felülete a HU-GO, amely lehetővé teszi, hogy 3,5 tonna össztömeg feletti járműveinkre előre megváltott viszonylati jeggyel vagy éppen az OBU fedélzeti egység segítségével fizessük meg a magyarországi főutakra, autóutakra és autópályákra vonatkozó úthasználati díjat.

Az e-TOLL a lengyel elektronikus útdíjfizetési rendszer, amely a gépjármű helymeghatározási adatai alapján határozza meg az útdíjfizetés mértékét. Az e-TOLL 2021 szeptemberében váltotta fel a viaToll systemet.

GPS-alapú flotta navigációs rendszerünk lehetővé teszi, hogy vállalatvezetőként, felhasználóként mindig tisztában legyen járművei helyzetével, a jármű vezetőjével, a jármű műszaki adataival még abban az esetben is, ha azok a telephelytől nagy távolságra vannak. Rendszerünk statisztikai adatok segítségével segíti flottája működésének optimalizálását és biztosítja az állandó kontrollt.

Igen, a GPS nyomkövető autóba, motorkerékpárra, vontatmányra, hajóba vagy bármilyen más járműbe is telepíthető.

Technológiánk segítségével a GPS nyomkövetést autóban is egyszerű megoldani. A rendszer akár 15 másodpercenként frissül, így mindig pontos információkkal rendelkezhet a rakományok útvonaláról, illetve a jármű helyzetéről, műszaki adatairól.

A GPS nyomkövető rendszerek a GPS/GSM-technológiák ötvözését használják, így mindenki számára könnyen kezelhető módon oldható meg a flotta navigáció.

Cégünk GPS tracker telematikai rendszere a gépjármű navigációs jellemzőit felhasználva képes statisztikai adatokat közölni a járművek útvonaláról, az esetlegesen felmerülő költségekről, a járművezetők munkavégzési szokásairól, a munkaidőről, az áruk és a sofőrök biztonságáról vagy éppen a felmerülő visszaélésekről.

Magyarországon 2013 óta él a HU-GO útdíj rendszer, amely lehetővé teszi a megtett úttal arányos útdíjfizetést a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek esetében. A HU-GO a teljes magyar úthálózat kijelölt, díjköteles szakaszait magában foglalja.

2013 július 1-jétől kezdődően minden három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjármű adott útszakaszon való áthaladása díjköteles a HU-GO rendszerben.

Nem, az online térkép-technológiát, illetve a GPS-GSM-rendszereket ötvöző járműkövetési megoldásunk nem igényel különálló szoftvereket, hanem egyszerűen, böngészőről vagy mobiltelefonos applikációról használható.

Magyarországon 2013 óta a megtett úttal arányos útdíjfizetést lehetővé tevő HU-GO nemzeti útdíj rendszert használjuk, amely több mint 6500 km útszakaszt foglal magában.

Igen, a GPS-es nyomkövetés autóba szerelése után lehetséges elektronikus úton bevallani a szükséges útdíjat a három és fél tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek esetén.

Az OBU készülék (Onboard Unit) az a fedélzeti egység, amelynek használatával lehetővé válik a hazai fizetős útvonalakon történő útdíjfizetés. A készüléket mindössze regisztrálni kell a HU-GO rendszerben, majd a szivargyújtó segítségével használat közben áram alatt tartani.

Amennyiben külföldről érkezik az országba, fontos, hogy már két-három kilométerrel a határátlépés előtt csatlakoztassa az OBU készüléket a szivargyújtóhoz. Az ország elhagyása esetén a határátlépés után várjon 2-5 percet, majd vegye ki a készüléket a szivargyújtóból.

A telematika egy mesterséges fogalom, amelyet a telekommunikáció, illetve az informatika szavakból alkottak, és az intelligens közlekedési eszközök navigációjára, a közlekedés-biztonság elősegítésére vonatkozik. A telematikai információk érinthetik a járművek útvonalát, az utazással felmerülő költségeket vagy éppen a munkavégzésre és a biztonságra vonatkozó statisztikai adatokat.