A GPS-nyomkövetők előnyei

A GPS-nyomkövetők használata minden olyan vállalat számára elengedhetetlen, amely több gépjárműből álló flottát kezel. A trackerek beépítése egyszerű, az általuk szolgáltatott adatok értéke ugyanakkor felbecsülhetetlen, hiszen segítségükkel nemcsak a sofőrök és az áruk biztonságát segíthetjük, de csökkenthetjük a cég költségeit és optimalizálhatjuk a flotta működését. Lássuk, milyen előnyei vannak a járműkövetési rendszerek használatának!

Mindig tudja, hol járnak autói!

Mindenkinek, akinek van autója, tudja, milyen érzés, amikor az ember nincs a járműve közelében, akár kölcsönadta azt, akár csak néhány napig nem használja. Azoknak a cégtulajdonosoknak ugyanakkor, akik nagyobb gépjárműflottát kezelnek, még fontosabb, hogy minden pillanatban tisztában legyenek nagy értékű járműveik helyzetével – és ebben óriási segítséget jelentenek a GPS nyomkövetők. A belső akkumulátorral rendelkező GPS trackerek a nap huszonnégy órájában képesek információval ellátni a központot az autó helyzetével és működésével kapcsolatban, így az egyes cégvezetők nem veszíthetik szem elől nagy értékű áruikat.

Azonnali segítség vészhelyzetben

Nagyobb távolságú fuvarok esetén a hagyományos kommunikációs eszközök segítségével csak lassan, nehézkesen határozható meg az áru holléte, így a sofőrök biztonsága is kevésbé szavatolható. A járműkövetési rendszerek lehetővé teszik, hogy akárhol is történik baleset, arról a központ azonnal jelzést kap, és a lehető leghamarabb cselekedni tud, ami akár a sofőr életét is megmentheti. A GPS trackerek mindemellett segítik az ellopott járművek mielőbbi felderítését, valamint az áru felkutatását.

GPS-es flotta navigáció cége hatékonyságáért

Ha tudja, milyen útvonalon járnak autói, könnyebben kijelölheti számukra az optimális útvonalat, így csökkentve az üzemanyag vagy éppen a karbantartás jelentette költségeket. A folyamatosan frissülő adatokkal szolgáló GPS trackerek segítségével mindemellett adatokat gyűjthet az egész utazásra, így a dolgozói hatékonyságára vonatkozóan is.