GPS nyomkövető autóba, motorba és hajóba

Ahogy a GPS-alapú technológiák fejlődnek, a járműkövető rendszerek is egyre több és pontosabb információt képesek szolgáltatni a különböző járművek helyzetéről, illetve állapotáról. Lássuk, miért érdemes járműkövetőt használni autók, motorkerékpárok vagy éppen hajók esetében!

Autó nyomkövetés egyszerűen

A GPS-alapú nyomkövető rendszerek egész napos felügyeletet biztosítanak a gépjárművek felett, még akkor is, ha az adott autó a tulajdonostól távol helyezkedik el. Akár a céges autók helyzetét szeretnénk követni, akár egy nagyobb flotta rakományait szeretnénk biztonságban tudni, a GPS-es autó nyomkövetés pontosságára mindig lehet számítani. A nyomkövető rendszereknek köszönhetően lekövethető az útvonal, értesülhetünk a megállókról, megismerhetjük a menettulajdonságokat, de még a jármű műszaki adatait, fogyasztását és a sofőr szokásait is jobban szemmel kísérhetjük, illetve statisztikákra bonthatjuk.

Motor nyomkövetés 24 órában

Mivel a járműkövető rendszerek fedélzeti egységei rendkívül kis helyet foglalnak, a GPS trackerek motorkerékpárokba is könnyedén beépíthetők. Nem csak cégek, de magánszemélyek esetében sem ritka a motor nyomkövetés alkalmazása, hiszen ilyen módon, ha nem is lehet megakadályozni egy-egy lopást, de hamar a nyomára lehet bukkanni a járműnek, még mielőtt azt továbbadnák vagy éppen szétszerelnék.

Hajó nyomkövetés nyílt tengeren is

A hajók a személygépjárműveknél, illetve a motorkerékpároknál is nagyobb értéket képviselnek, így fontos, hogy a lehető legtöbb módon segítsük védelmüket. Akár szabadidős használatú kisebb vitorlásokról, akár nagyobb, rakományt is szállító hajókról van szó, a GPS trackerek segítenek a biztonságos közlekedésben. Bár egy balatoni vagy folyami hajózásnál kisebb az esély az eltévedésre, tengeri közlekedés esetén az utasok és a rakomány biztonsága szempontjából is fontos, hogy a nap 24 órában követni tudjuk a jármű helyzetét.

Lopás elleni védelem bármely járművön

A kiegészítő megoldásoknak köszönhetően az illetéktelen járműhasználat nagyban megnehezíthető. Különböző azonosítási, indításgátló megoldások biztosítják, hogy a járművet csak az indíthatja el járművét, aki erre jogosult, sőt, arra is lehetőség van, hogy a jármű működésébe távolról beavatkozzunk. Bizonyos feltételek együtt állásánál, a rendszer képes jelzést adni, ha jogosulatlan használat történik.