Hogyan válasszunk megfelelő e-autótöltőt?

Köztudott, hogy az otthoni töltés, és azon belül is a hordozható vagy gyári vésztöltő alkalmazása a legolcsóbb, ugyanakkor időigényes, és kevéssé kényelmes megoldás, mert a kábelt a melegedés megelőzése érdekében mindig ki-, és be kell tekerni, továbbá szükség van hozzá egy, a villanyórától független, megfelelő áram-védőkapcsolóval és túláramvédelemmel ellátott töltési pontra is.

Fali e-autótöltők

A fali e-autótöltők széles kínálatában a legkülönbözőbb – egyszerű és innovatív, praktikus funkciókkal ellátott, okos modellek is léteznek a piacon, amelyekkel kényelmesen, gyorsan és hatékonyan tudjuk tölteni elektromos autónkat otthon vagy a cég telephelyén.

A fali töltő felszerelése előtt biztonsági okokból kiemelten ajánlott szakemberrel átvizsgáltatni az ingatlan elektromos rendszerét. Fontos tudni, hogy az autó fedélzeti töltőjének teljesítménye határozza meg, hogy az autó milyen maximális töltőárammal tölthető, és amennyiben a töltő túlterheli az elektromos hálózatot, akkor az ingatlan elektromos teljesítményének növelésére lesz szükség, vagy korlátozni kell a töltő maximális töltőáramát.

Intelligens E-autótöltők Funkciói és Integrációja

Az intelligens töltők internet (Wifi és Bluetooth is) kapcsolat segítségével mobilapplikáción vagy webes felületen keresztül távolról is vezérelhetőek és felügyelhetőek. Az energiafogyasztást és a töltés állapotát is nyomon követhetjük, és napi, heti, havi, vagy akár éves töltési statisztikákat is készíthetünk. A teljes töltési folyamatot személyre szabhatjuk egy időintervallum, időpont, teljesítmény és az energiafelhasználás mértékének meghatározásával.

Az optimális energiaelosztás-, és fogyasztás érdekében egyes e-autótöltők képesek dinamikusan beállítani a töltési teljesítményt a rendelkezésre álló elektromos kapacitás alapján, ami segít megelőzni az áramkörök túlterhelését, és csökkenti a megszakítók kioldásának kockázatát. Ideális megoldás lehet egy okos fogyasztásvezérlő beépítése a kiselosztó szekrénybe, ami csak a szükséges áramfelvételen felül rendelkezésre álló áramerősséget teszi lehetővé az autó töltése számára.

Az intelligens e-autótöltők integrálhatóak az otthoni energiagazdálkodási rendszerekbe, így a töltést optimalizálhatjuk a megújuló energiaforrások (pl. napenergia) kapacitása alapján, és az energiaköltségeket a hálózati áram csúcsidőn kívüli időszakban történő felhasználásával minimalizálhatjuk.

Amikor többen használnak egy töltőt, érdemes felhasználói azonosításra (RFID, NFC) képes modellt választani, így egy kártyával, vonalkóddal, QR kóddal, mobillal vagy okos órával indítható a töltés, és a rendszerben pontosan nyomon követhető, hogy ki mennyi energiát használt fel.

Cégünk terméke, az újgenerációs – flexibilis és könnyen kezelhető ITS zEn okos e-autótöltő innovatív megoldásaival minden téren a legjobbat nyújtja Önnek!

Kérjen tőlünk ajánlatot online, és ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!