Miért fontos a műholdas járműkövetés?

Sokan azt gondolják, hogy az autólopásra nem lehet felkészülni, azonban a modern GPS-es járműkövető rendszerek segítségével manapság már bárki nyomon tudja követni saját autóját. Persze ez nem akadályozza meg a tolvajt, hogy elkösse az autót, de segít a tulajdonosnak és a rendőrségnek mihamarabb visszaszerezni a járművet.

Az ITS Portection kiegészítő megoldásai lehetővé teszik az illetéktelen járműhasználat megnehezítését. Indításgátló és azonosítási megoldásaink biztosítják, hogy a járművet csak az arra jogosult személy indíthassa el, ráadásul lehetőséget adnak a jármű működésébe való távoli beavatkozásra is.

Nyomkövetés autóba egyszerűen

Bár a műholdas nyomkövetés autóba szerelése rendkívül egyszerű, legfőképpen a felsőkategóriás gépjárművek tulajdonosai vagy nagyobb flottákat kezelő cégek szokták igénybe venni az ilyen szolgáltatásokat. A különböző GPS-trackerek ugyanakkor bármely gépjármű lopásvédelmét segíthetik, sőt, nem csupán teher- és személyautókban használhatók, de motorkerékpárokban vagy éppen hajókban is.

Műholdas autóvédelem távfelügyelettel

A műholdas járműkövető rendszerek rendkívüli előnye, hogy a jármű tulajdonosa egy távfelügyeleti applikáció segítségével bárhol, bármikor ellenőrizni tudja járműve hollétét. Bár a lopás tényét a rendszer nem tudja jelezni, bizonyos feltételek együtt állásánál a rendszer képes jelzést adni, ha jogosulatlan használat történik. Legyen szó személyes tulajdonban lévő autókról vagy vállalkozások járműveiről, a nyomkövető rendszerek segítségével növelhető a járművek, az áruk, illetve a sofőrök biztonsága.

Mit tudnak még a GPS nyomkövetők?

Bár a jármű hollétének meghatározása rendkívül fontos, a járműkövetési rendszerek ennél jóval több információt is képesek szolgáltatni a tulajdonosok számára. Legyen szó az útvonalakról készült statisztikákról, az üzemanyag-fogyasztásról és az ezzel kapcsolatos költségekről vagy más telematikai adatokról, az ITS Protection GPS/GSM és térképtechnológiát ötvöző megoldásai átfogóan segítik az autótulajdonosok költségoptimalizációját, illetve a sofőrök és a járművek biztonságát.